Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık ?...

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık ? Yeni yılın ve daha nice yılların tüm insanlığa merhamet, vicdan, edep ( artık sağlıktan önce bunları dilemek farz oldu ne yazık ki) sağlık, mutluluk ve bolluk getirmesi dileklerimle ? Nice Yıllara ?????? Evet size adına dertsiz dediğim bir pandispanya tarifi ile geldim ?? Peki neden mi dertsiz ? yapımı kolay ?? aaa söndü ? diye ödünüz kopmuyor ?? Ama şimdi de " bu orjinal pandispanya değil " dediginizi duyuyorum ? " Siz neticeye bakın " diyorum bende ?? ? Buyrun Dertsiz Pandispanya ??? 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 su bardağı un ( yumurtanın büyüklüğü ve unun kalitesine göre un miktarı birazcık değişebilir) 1 pk kabartma tozu Eğer kakaolu bir pandispanya yapmak isterseniz, eklediğiniz kakao kadar unu eksiltin mutlaka ??? Tüm malzemeler tamam haydi buyrun yapım aşamasına ??? Yumurta ve şekeri iyice köpük haline gelinceye kadar çırpın ( bu aşama çok önemli ve farkettiyseniz yumurtaları akı ve sarısı ayrı çırpılmıyor ? ) iyice köpürttüydeniz üzerine elenmiş un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin ve sıpatulayla iyice dipten dipten ve hep aynı yöne alt üst yaparak karıştırın ( karıştırma işlemini iyi yapmazsanız ? karışmayan yer dibe çöker hamur kalır ??) bu pandispanyada hiç başıma gelmedi ?? ama bu işimi sağlama aldığımdan olabilir ??) fırınınızı 170° de ısıtın. Bu arada bu tarif 26 cm lik kalıp içindir ve iki kat oluyor eğer kalıbınız daha küçükse 3 kat olur ama daha büyükse malzemeleri çoğaltın lütfen. Yağlı kağıt serili kalıba harcı döküp kalıbı bir kaç kez tezgaha vurun sağa sola sallayın ki içindeki hava çıksın ?? eğer evde yağlı kağıt kalmamışsa ? birşey olmaz ?? kalıbın tabanını yağlayın ve durun ?✋✋ sakın yağı kalıbın kenarlarına sürmeyin ? aksi halde kabarmaz ?? önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dk kesinlikle kapağını açmadan pişirin. Benim pandispanyam 30 dk da pişti bu süre fırına göre değişebilir ? Ama değişmeyen tek şey ilk 20 dk fırın kapağının açılmaması ?✋ üzeri pembeleşince kürdan testi yaparak fırından çıkarın ve ılıyınca pandispanyayı dilediğiniz katlara ayırın. Krema sürmeden önce mutlaka her yerini ve her katını sütle ıslatın. Dilediğiniz krema ve malzemelerle süsleyebilirsiniz. Ben sütün içine nescafe ekleyip dolapta iyice soğutup kremşantiyi koyu kıvamlı olacak şekilde nescafeli sütle çırptım, arasına bu kremşantiden sürdüm, muz, antep fıstıklı çikolatalı draje serpiştirdim ve ikinci katı da koyup sütle ıslattıktan sonra yine kremşanti sürüp üzerini hazırlayıp soğuttuğum ganajla kapladım ? Hadi bakalım kolay gelsin ??? aaaa ? unutmadan keki kalıptan çıkarırken kenarlarını yağlamadınız için bir bıçak yardımı ile genişletin ( pastayı keser gibi bıçakla kenarını dönün ki kalıptan sorunsuz çıksın ?? ) ve bu pastayı ertesi gün yerseniz çok daha güzel olacaktır ?? ve keki sütle ıslatırken her kata yaklaşık 1 su bardağı süt kullanılıyor ???

Bu konuyu yanıtla

Bu site kişisel bilgisayarlar, kişiselleştirilmiş servis ayarları, analitik ve istatistiksel amaçlar ile içerik ve reklam sunumunun kişiselleştirilmesi arasında ayrım yapmak amacıyla çerezler ve benzeri ağ teknolojileri kullanmaktadır. Bu site üçüncü parti çerezleri de içerebilir. Siteyi kullanmaya devam ederseniz mevcut ayarların geçerli olacağını varsayıyoruz ancak bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Privacy and Cookie Policy