ARKADAŞLARRR ??? ?? Bir kek yaptım ? akıllara...

ARKADAŞLARRR ??? ?? Bir kek yaptım ? akıllara zarar ? çok şımarık, kendini beğenmiş bir o kadar da ukalâ oldu kendisi ? ? Ben artık kekte süt veya yoğurt kullanmaktan vazgeçtim ? hayır kimse ısrar etmesin kullanmıycam ?? artık kekte favorim soda ??? hem kekim gerçek anlamda sünger gibi ? hem havalı ? hem de pek bi lezzetli ?? Hadi size tarifini vereyim AMA ÖNCE ÖNEMLİ BIR NOT: Tarifim yine uzun olacak, çünkü her tarifimi püf noktalarıyla veriyorum amacım bu tarifleri deneyen olsun memnun kalsın ki BANA BEDDUDA DEĞİL ✋ DUA ETSİN ? istiyorum ??? ? Buyrun malzemeler ??? 4 yumurta 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ 1 şişe soda ( içilebilen ? maden suyu) 2,5 - 3 su bardağı un ( lütfen kontrollü ekleyin, klasik kek kıvamını yakalayın ??) 1 pk vanilya 1,5 pk kabartma tozu 1 büyük boy havuç ( ince rendelenmiş) 1 büyük boy elma ( ince rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın 1 su bardağı iri doğranmış ceviz ( lütfen rondoda çekmeyin ? elinizle doğrayın ? o muhteşem lezzetin tadına varın ??) ?Malzemeler tamamsa ? hadi buyurun yapım aşamasına ?? ? Öncelikle kabaran kekin en önemli püf noktalarından biri, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Oda sıcaklığında olan yumurta ve şekerinizi şeker iyice eriyinceye karışım beyaza yakın bir renk alıncaya kadar mikserle karıştırın ( yaklaşık 3-- 5 dk) ardından sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın. Sodayı da ekleyip karıştırma işlemine devam edin. Tüm malzemeler bir biriyle kaynaşınca vanilya, kabartma tozu, tarçın ve unu ( lütfen bir zahmet eleyin ve elemeden yaptığınız kekle bu kekin arasında ki farkı görün ? aaaa bir de un eklerken ne yapıyoruz ? kontrolü elden bırakmıyoruz ??) yine mikserinize kuvvet ? iyice karıştırın. Şimdi rendelediginiz elma, havuç ve cevizi ( bu arada keke herzaman kuru yemişler en son katılmalı ve " aaaa benim kekimde cevizler, fındıklar, damla çikolatalar... dibe çöküyor ? " dememeniz, bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için ; kuru yemişleri bir kasenin içinde bir miktar unla harmanlayın sonra eleyin ki fazla un kalmasın ve hep en son harca ekleyin spatula ile yavaşça karıştırıp tepsiye, kalıba dökün) Artık elma, havuç v koyduktan sonra mikseri bırakın dinlesin ✋ şimdi bileğinize kuvvet ?? bir çatal ya da çırpma teli ile iyice karıştırın cevizi de ekleyip şöyle bir he r yere dağılacak şekilde yavaş yavaş karıştırın. Katı yağ ya da çok az dikkati şekilde fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayın her yerine tuz serper gibi un serpin ve kalıbı ya da tepsiyi ters çevirip fazla unun dökülmesi için kalıba bir kaç kez vurun ? Yine unuttum ? keki yapmaya başlayınca fırınınızı 170 --180° de ısıtın ve önceden ısıtılmış fırına verin. Arkadaşlar bu tür kekler bu ısı da asla 20--- 25 dk dan önce pişmez o yüzden kesinlikle ilk 20 dk fırın kapağını hiç bir zaman açmayın ki kekiniz kusursuz kabarsın. Benim kekim 35 ° dk. da pişti. Ben herkesin fırınında pişirme süresi farklılık gösterebilir, bu yüzden kekiniz kızarana kadar kalsın, sonra kürdan testi yaparak fırından çıkarın. Kekiniz soğuyunca üzerini pudra şekeri ve tarçın karışımı ile süsleyebilirsiniz ??? Yapıcak olanlara afiyet şifa olsun ?? Hadi bakalım kolay gelsin ?? ????

Bu konuyu yanıtla

Bu site kişisel bilgisayarlar, kişiselleştirilmiş servis ayarları, analitik ve istatistiksel amaçlar ile içerik ve reklam sunumunun kişiselleştirilmesi arasında ayrım yapmak amacıyla çerezler ve benzeri ağ teknolojileri kullanmaktadır. Bu site üçüncü parti çerezleri de içerebilir. Siteyi kullanmaya devam ederseniz mevcut ayarların geçerli olacağını varsayıyoruz ancak bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Privacy and Cookie Policy