EL AÇMASI DİLBER DUDAĞI Dilber Dudağı Malzemeler ► 1...

EL AÇMASI DİLBER DUDAĞI

Dilber Dudağı Malzemeler ► 1 Su bardağı yoğurt ► 2 Tane yumurta ► 1 Su bardağı sıvı yağ ► Yarım paket kabartma tozu ► 1 Silme çay kaşığı tuz ► 4,5 Su bardağı un ► 1 Yemek kaşığı limon suyu veya sirke İç Malzemesi İçin ► ceviz içi Üzeri İçin ► Bir su bardağı tereyağı ► Bir su bardağı zeytinyağı

Şerbeti İçin ► 3.5 Su bardağı şeker ► 3.5 Su bardağı su ► Çeyrek limon suyu

Dilber Dudağı Yapılışı Dilber dudağı tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti hazırlanır. Şerbetini hazırlamak için, toz şeker ve su tencereye koyulup, ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra, üzerine limon suyu ilave edilir ve kısık ateşte 20 dakika kaynatılır Hazırlanan şerbet ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır (şerbet orta kıvamda olacak).

Tatlı hamurunu hazırlamak için gerekli olan kabartma tozu ve un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisinde karıştırılır.<br> Elde edilen karışıma kabartma tozu ile ölçülü olarak azar azar un ilave edilir ve güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir Elde edilen hamur 2 eşit parçaya ayrılır ve daha sonra her bir parça 12 küçük parçaya ayrılıp, beze yapılır. Bezeler hafif unlu bir tepsi üzerine dizilir ve üzerileri temiz bir bez ile örtülerek 1 saat dinlendirilir. Dinlenen bezelerden 12 tanesi, altına üstüne nişasta serperek, merdane yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır (12-15 cm. çapında) Açılan yufkalar, aralarına nişasta serperek, üst üste dizilir. 12 katlı hamurun açarken bir birinden ayrılmalarını engellemek için üzerine parmak uçları ile bastırılıp, biraz büyültülür. 12 kat yufka, merdane yardımı ile 4 mm. kalınlığında tek yufka olacak şekilde açılır.

Açılan yufka çay bardağı veya yuvarlak bir kalıp ile daire&nbsp; şeklinde kesilir (mümkün olduğunca birbirine yakın kesip, aralarda fazla boşluk bırakmamaya özen gösterin).<br> Kesilen dairelerin arasında kalan hamurlar toparlanır ve dairelerin ortasına iri kırılmış ceviz içi yerleştirilir (çekilmiş ceviz koyarsanız şerbetlerken içinden çıkar).<br> Daha sonra D şeklinde ikiye katlanır (kapatmak için üzerilerine bastırmaya gerek yok, kapatılması yeterli).<br> Şekillendirilen dilber dudağı, aralık bırakmadan birbirine değecek şekilde fırın tepsisine dizilir(hamur yağlı olduğu için tepsiyi ayrıca yağlamaya gerek yok).

Diğer bezelerde aynı şekilde açılıp, aralarına nişasta serperek üst üste dizilir 12 katlı beze daha sonra aynı işlemlerden geçirilip, şekillendirilir ve fırın tepsisine dizilir (sık sık dizildiğinde 1 tepsi dolusu tatlı elde ediliyor).<br> 100 gram tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ, küçük bir tavaya koyulup, ocağın üzerinde eritilir.<br> Tatlıların üzerine fırça yardımı ile bolca yağ sürülür ve önceden ısıtılmış 190° fırında, üzerileri güzelce kızarana kadar pişirilir (kontrollü olarak pişirin).

Pişirilen tatlılar fırından alınır ve ılınması için oda ısısında 10 dakika kadar bekletilir.<br> Daha sonra tatlıların üzerine kepçe yardımı ile soğumuş olan şerbet gezdirilir.<br> Hazırlanan dilber dudağı, şerbetini çekip soğuduktan sonra, hindistan cevizi veya çekilmiş ceviz içi ile süslenerek servis edilir Bu ölçüler ile 72 adet tatlı elde ettim.

Not; Aralarda kalan, artan hamuru küçük yuvarlak borcam içerisine koydum.<br> Aralarına ceviz içi serptim ve tepsiye döşeyip bıçakla dilimledim. Üzerine fırça ardımı ile yağ sürüp, kızarttım. Fırından çıkartınca üzerine 2-3 kepçe şerbet gezdirdim. Baklava tadında küçük bir tepsi tatlı elde etmiş oldum: Bu nefis Dilber Dudağı Tatlısı

Bu konuyu yanıtla

Bu site kişisel bilgisayarlar, kişiselleştirilmiş servis ayarları, analitik ve istatistiksel amaçlar ile içerik ve reklam sunumunun kişiselleştirilmesi arasında ayrım yapmak amacıyla çerezler ve benzeri ağ teknolojileri kullanmaktadır. Bu site üçüncü parti çerezleri de içerebilir. Siteyi kullanmaya devam ederseniz mevcut ayarların geçerli olacağını varsayıyoruz ancak bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Privacy and Cookie Policy