Evet biliyorum, biraz haddimi aştım ? Aramızda bulunan...

Evet biliyorum, biraz haddimi aştım ? Aramızda bulunan Arnavut arkadaşların affına mağruren ? ben el açması Arnavut Böreği yaptım ???? HAYDİ TOPLANIN HANIMLAR ?? Ben hayatımda elime oklava almadım diyenlerin bile kolaylıkla yapacakları bir börek bu ? Çünkü oklavayı sadece hamuru çay tabağı kadar açarken kullanıcaz ve sonra onu fırlatıp atıcaz ? Durun ✋ durun ✋ abartmayın ? oklavayı yerine kaldırın demek istedim ?? Hadi önce malzemeleri hazırlayıp yapımına geçelim ??? ? MALZEMELER ? 6 Su bardağı un 2 - 3 su bardağı su 2 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz ? İÇ MALZEMELERİ ? Paşa gönlünüz hangi harcı isterse onu hazırlayın. Ister peynirli, ister patatesli, ister kıymalı v.s. Ben kıymalı ıspanaklı harç hazırladım. ? ARASINA VE ÜZERİNE ? 1 yemek kaşığı tereyağ ( eritilmiş) 1 çay bardağı sıvı yağ Malzemelerimiz tamamsa hadi yapımı keyifli, lezzetli mi ? lezzetli, çıtır çıtır ? kat kat ? böreğimizi yapalım ? Önce 6 su bardağı ununuzu derin bir kaba koyun üzerine tuzu, 2 yemek kaşığı sirke ve ( orjinal tarifte 2 su bardağı su diyor ama benim hamur 3 su bardağı koyunca kıvam buldu) kontrollü bir şekilde suyu ilave edin. Orta sertlikte bir hamur olacak. Hamuru yumak yapın ve üzerini streç filmle kapatıp yarım saat dinlendirin ( resimdeki gibi ). Bu arada iç harcını hazırlayın eğer pişirilmesi gereken bir harç hatırlayacaksanız sizde benim gibi önce harcı hazırlayın ki tam olarak soğusun ??Evet artık hamurunuz dinlendiyse 24 eşit parçaya bölün az un serperek bunları çay tabağından biraz büyük, oklava ya da merdaneyle açın. Hepsi bitti mi ? bitmiştir bitmiş ?? oklavayla işiniz bitti ?? bir tepsi içine ( resimdeki gibi ) iki tane bezeyi koyun ve üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımını her yerine sürün, hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ( 12, 12 olacak iki taraftada) Üzerini yine streç filmle kapatıp 20 dk. Daha dinlendirin ( resme bakın). Bu arada hamur dinlenirken sizde tezgahı temizleyin ? hiç un ve ıslaklık kalmasın olur mu ? Şimdi 12 li bir sırayı öylece tezgaha koyun ve elinizle hamuru büyütün, burası çok keyifli ( çünkü tam da burada pop müzik çalmaya başladı ?) gerek varsa açarken az artan yağa batırın elinizi. Hangi tepside yapacaksanız o tepsiden biraz büyük açın ki biraz kenarları yükselteceksiniz ( resimdeki gibi ) ayyy lütfen o resimlere bakın olur mu ? daha kolay anlarsınız ?? Haydi bakalım nasıl kaldıracaksınız tezgahtan ?? tamam tamam anlatıyorum ? açılan hamuru 4 e katlayın ( bastırmadan ?) yağladığınız tepsiye alın ve dikkatlice serin ama kenarları pizza hamuru gibi tepsi kenarlarına yükseltin iç malzemeyi koyun. Diğer 12 li hamurunda tezgahta elinizle büyütün, ama durun ?✋✋ hamur bu kez tam tepsi büyüklüğünde olsun ? kenarları alttaki hamur kartlarıyla çimdikleyerek ( acıtmadan ??) birleştirin ben büyük dilimledim, siz dilerseniz daha sık dilimleyebilirsiniz. Yaaa lütfen " biz fırını açtık ısıttık " deyin ama ?? son olarak kalan yağı böreğin her yerine ( bir fırçadan yardım alarak ??) sürün. Az önce açıp 180° deki fırınınız ısınınca verin, fırına ve alt üst pembeleşene kadar pişirin ? Hadi kolay gelsin ???✋✋

Bu konuyu yanıtla

Bu site kişisel bilgisayarlar, kişiselleştirilmiş servis ayarları, analitik ve istatistiksel amaçlar ile içerik ve reklam sunumunun kişiselleştirilmesi arasında ayrım yapmak amacıyla çerezler ve benzeri ağ teknolojileri kullanmaktadır. Bu site üçüncü parti çerezleri de içerebilir. Siteyi kullanmaya devam ederseniz mevcut ayarların geçerli olacağını varsayıyoruz ancak bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Privacy and Cookie Policy