Hayırlı Nurlu Akşamlar Değerli Arkadaşlar ✋ Kış aylarının...

Hayırlı Nurlu Akşamlar Değerli Arkadaşlar ✋ Kış aylarının sıkıcı, tatsız ve uzun gecelerini tatlandıracak, içinizi ısıtacak bir tatlıyla geldim ?Eşim " sadece 2 bardak çayla tam 10 dilim yedi " desem ?ve oda bu postu görse ? dese ki " hanım hanııımmm lokmalarımı mı sayıyorsun " ? hâşââa ? tövbeeee ?? bir, onlar lokmalık değil ?? ne lokmasını sayayım ? iki, tek amacım sınırsız yiyebileceğiniz hafif bir tatlı olduğunu belirtmek sevgili eşim ?? ? Ama siz yinede sınırsız yemeyin ?✋ Hadi buyrun malzemelere bir bakalım ?? Yarım kg irmik ( orta irilikte olsun, Bim' in irmiği ortaydı sanırım ) 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 kahve fincanı sıvı yağ Yarım fincan pekmez ( ben keçi boynuzu pekmezi kullandım, malûm bu pekmezin rengi ve kıvamı koyu olduğu için 3 yemek kaşığı kadar kullandım. Çok koyu bir renk olsun istemedim ) Üzeri için tuzsuz yer fıstığı ( bende o an yer fıstığı yoktu ? kaysı çekirdeği vardı onun kabuklarını soyarak kullandım ?? tadı farketti mi ? HAYIIIRRRR ??) 1 tatlı kaşığı karbonat 1 pk vanilya ? Şerbeti için ? 3,5 ( üç buçuk ) su bardağı şeker 3, 5 su bardağı su 3, 5 damla limon Arkadaşlar şerbeti biraz fazla geldi diyenler oldu ? o yüzden şerbetin hepsini bir anda boca etmeyin. Bir su bardağı kadar kalsın tencerede belki irmiğin kalitesinden olabilir ya da benim bardak biraz küçük olabilir ?? Malzemelerimizin hepsi bu kadar hadi yapım aşamasına ??? Önce şerbetini yapın. Tencereye koyduğunuz şekeri ve suyu ocağa koyun kaynayınca üç, beş damla limonu sıkın ve beş altı dk daha kaynatıp altını kapatın. Bu tamam ? Şeker ve yoğurdu iyice çırpın, üzerine pekmezi, sıvı yağı, ve karbonatı ekleyin tekrar çırpın, son olarak irmiği ekleyin bir çatal ya da sıpatula yardımıyla harcı irmikle iyice karıştırın. " Aaaaa bu katı oldu " mu dediniz ? demeyin ? durun ✋ sakin olun ✋? herşey yolunda ? evet katı tıpkı kıbrıs pastasının keki kıvamında oluyor ? az bir yağ ile yağladığınız tepsiye boşaltın ( yağı tepsinin kenarlarına da sürün) Hamuru sıpatula yardımıyla her yere eşit şekilde yayın isterseniz elinizi de kullanabilirdiniz. Offf yine fırını önceden ısıtın demeyi unuttum ?? hamuru hazırlamaya başlamadan önce fırını 200° de ısıtın. Şam tatlısının üzerine fıstıkları düzenli bir şekilde dizin ( kesim şeklini hesap ederek dizin, aksi halde keserken sorun yaşarsınız ?? Ayyy mazallah ?) fırının orta gözüne tepsiyi yerleştirin alt üst nar gibi kızarınca pişmiş demektir ??? Yaklaşık 15 dk da pişti benimki Sizinki de piştiyse fırından çıkartın, bırakın✋ üç dört dk nefes alsın ilk sıcaklığı gitsin. Ilık şerbeti üzerine gezdirin ( soğuyduysa bir zahmet ısıtın ??). Şerbeti tamamen çekince dikdörtgen şeklinde ( uzun ince ?) dilimleyin şimdide çayı koyun ?? ayyy heyecanlandım ? yazmayı bitirip kalan iki dilimi gömecem ?? pardon ✋ pardon ✋bu tatlı ne kadar çok beklerse o kadar güzel oluyor arkadaşlar en az 2 saat bekletilmelidir. Hadi bakalım kolay gelsin ????

Bu konuyu yanıtla

Bu site kişisel bilgisayarlar, kişiselleştirilmiş servis ayarları, analitik ve istatistiksel amaçlar ile içerik ve reklam sunumunun kişiselleştirilmesi arasında ayrım yapmak amacıyla çerezler ve benzeri ağ teknolojileri kullanmaktadır. Bu site üçüncü parti çerezleri de içerebilir. Siteyi kullanmaya devam ederseniz mevcut ayarların geçerli olacağını varsayıyoruz ancak bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Privacy and Cookie Policy