Hepinizin Akşamı Hayrolsun Değerli Arkadaşlar ?✋ Sizlerle...

Hepinizin Akşamı Hayrolsun Değerli Arkadaşlar ?✋ Sizlerle daha önce ve daha daha da önce defalarca yaptığım ve anlattığım ?? içli köfteyi bu kez difrizden çıkar çıkmaz nasıl sorunsuz kızartığımı hem videolu hem de resimli göstermek istedim. " Amacım, ben bunu yapamam ?? " deyip bir türlü kendine güvenemeyen arkadaşları inşallah gaza getirerek ? herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yemek olduğunu göstermek ?? Bu arada rica ediyorum resmi büyütüp ne kadar ince oyulduğuna bakın ?? vallahi bu konuda hiç mütevazı olamayacağım ? makina bile böyle ince yapamaz ? ??? Tarife geçmeden önce sizden gelen sorulara ( benim içli köftem kızartırken çatlıyor,? haşlarken dağılıyor ?, çok sert oluyor ??) cevap olması açısından bu kez kızartmayı video ve resimle anlatmaya çalıştım ve inanın bir tekinde bile çatlama, bölünme olmadı. Tarifin sonunda püf noktalarını anlatıcam ??

İŞTE TARİF ???? 2 su bardağı köftelik bulgur,1 çay bardağı irmik,3 su bardağı sıcak su,1 çay bardağı un,1 adet yumurta,1 tatlı kaşığı biber salçası,Pulbiber,Karabiber,Tuz İÇ HARCI İÇİN:1 yemek kasığı margarin, 2 adet kuru soğan,250g kıyma yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi ( isteğe bağlı), 1 tutam maydanozKimyonKarabiber Köri Pulbiber Tavuk BaharatıTuz Kızartmak için: Sıvı yağ ( bol köftelerin üzerini örtecek kadar) Yapılışı: İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım. Bunun için genişçe bir tavaya kıymamızı (dana kıyma kullandım içine birazda kuyruk yağı ekledim ?) koyalım kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım sonra soğanımızı ve margarinimizi ekleyip soğanlar iyice ölünceye kadar kavurulur Kavrulan kıymaya baharatları ilave edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.Yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz. Mandalina büyüklüğünde koparıp yuvarlayın elinizi ıslatarak hamuru avucunuzda döndürerek içini oyun, ne kadar ince oyulursa o kadar lezzetli olur. İçine harcı doldurup iki elinizle sıkıştırıp limon şekli verin ya da yuvarlayın karar sizin ? ?? ( Ben bugün ki pişirdiklerimi daha önce yapıp tepsiye dizip dondurdum, sonra kızım gelince pişirmek için poşetlere doldurup tekrar difrize atmıştım ? ) Derin kızartma tenceresine bol sıvı yağ koyun yüksek ateşte iyice kızsın ( bakın bu ikisi de içli köfte de yine birer püf noktadır arkadaşlar ?) İyice kızmış (???) olan yağımıza difrizden çıkarttığımız köfteleri nazikçe ? incitmeden yağın içine bırakın, biraz kızarınca bir kevgir ya da maşa yardımıyla dikkatlice çevirin. İşte içli köftelerimiz hazır

Gelelim sorunsuz bir içli köfte yapmanın, kızartmanın veya haşlamanın püf noktalarına ?? İçli köftenin harcı çok iyi yoğrulmalı ( yumurta büyüklüğünde alın içini oyun kolay oyuluyorsa sakız gibi olmuşsa iyi yuğurmuşsunuz demektir ) şekil verirken elinizi çok az ıslatın, içini doldurduktan sonra yine elinizi çok az ıslatarak köftenizin üzerini sıvayın ( sever gibi köftenin üzerine elinizi sürün ?? hahhh içine sevgimizi de katmış olduk ?? bir taşla iki kuş ???? ), kızartacaksanız mutlaka derin bir tencereye bol sıvıyağ koyun köfteler yağa gömülmeli, yüksek ateşte pişirilmeli. Haşlayacaksanız su iyice kaynamış bir kaç tanecik limon tuzu ve tuz atılmış su olmalı ve ne kızartma da ne de haşlama da kesinlike üst üste kat kat doldurmayın tencereyi ? ( bu aşamada videoda tencerenin içine bakın. Son olarak eğer dondurduysanız, ister haşlayın ?ister kızartın ? karar sizin tabi? ama kesinlike buzu çözülmeden pişirin, kesinliklepatlama, yağ sıçraması olmuyor ?? ( eğer tabi ki köftelerin üstü karlanmadıysa ? diyelimki uzun süre difrizde kaldı ve karlandı ?? durun ✋ hemen korkmayın ? buzlarını sıyırın ve anlatıldığı gibi devam edin ? Şu anda aklımda olan bunlar ? aklıma geldikçe sizlerle paylaşırım ? Hadi bakalım kolay gelsin ??????

Bu konuyu yanıtla

Bu site kişisel bilgisayarlar, kişiselleştirilmiş servis ayarları, analitik ve istatistiksel amaçlar ile içerik ve reklam sunumunun kişiselleştirilmesi arasında ayrım yapmak amacıyla çerezler ve benzeri ağ teknolojileri kullanmaktadır. Bu site üçüncü parti çerezleri de içerebilir. Siteyi kullanmaya devam ederseniz mevcut ayarların geçerli olacağını varsayıyoruz ancak bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Privacy and Cookie Policy