İlk kez yaptım ?? ?? Yemelere kıyamadığım ?...

İlk kez yaptım ?? ?? Yemelere kıyamadığım ? yeyince doyamadığım ?? Maklubemm ?? tarif için ilksun5419 ' a çok teşekkür ediyorum ?? kendisi tavukla yapmıştı ben etle yaptım. Görüntüsü tadı gerçekten muhteşem herkese tavsiye ederim ? Hemen tarife geçeyim. MAKLUBE ??? 200 gr kadar dana ya da kuzu eti 3 patlıcan 3 orta boy patates 1,5 çorba kasesi pirinç Kızartma için sıvı yağ Pilav için yeterince tereyağ ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuzsuz fıstık Karabiber YAPILIŞI: öncelike etimizi orta büyüklükte kuş başı doğrayın düdüklü tencereye üzerini 2_3 parmak geçecek kadar su koyun ( tarifte yok ama ben haşlarken içine bir bütün kuru soğan koydum lezzeti artırmak için ? et haşlanınca soğanı çıkarıp attım ) eti haşlayın bir yandan da patlıcanı alacalı soyup parmak şeklinde doğrayın. Aaaaaa pirinci sıcak tuzlu suya ıslansın diye koydunuz mu ?? onu hemen koyun ki pirinç en az yarım saat sıcak tuzlu suda (su üzerini 2 parmak geçsin) bekletin. Evet şimdi alacalı soluduğumuz patlıcanları yeterince tuzlayıp kızgın bol yağda pişirin ✋ bakın pişirin dedim kızartın demedim ? çünkü kızartmasını beklemeden pişince fazla yağı çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın ?? geçelim patateslere ? patatesi parmak şeklinde doğrayın ? tabiki de soyup doğrayacaksınız ?? yeterince tuzlayın o da tamam ? yine bol kızgın yağda pişirin ✋ dikkat ettiniz değil mi ? pişirin dedim kızartmayın pembeleştirmeyin ? bu da tamam? etler ne alemde o da tamamdır bence ? fıstıkları soyun ikiye ayırın ve çoookkkk az tereyağıyla yanmaz tavada hafif pembeleştirin. Haşlamış etimizin suyunu süzün tabi süzün derken ✋ bir kabın içine süzün bu suyun bir kısmını pilava kullanıcaz eğer kalırsa yine, onu da yaptığınız bir yemeğe koyarsınız ?? Maklube' nizi yapacağınız tencerenin orta kısmına etinizi kenarlara fıstıkları dizin azıcık karabiber serpiştirin. Onların üzerine patlıcanları dizin ve yine azıcık karabiber serpiştirin ? son olarak patatesleri dizin ve yine azıcık karabiber serpiştirin ? ayyy yazarken sıkıldım ? neyseki bu tamam ? hadi pilâvmızı yapalım ? pirinçleri tertemiz su akana kadar bol suda yıkayın İŞTE YİNE BİR PÜF NOKTA ? pirinçleri temiz su akana kadar yıkamazsanız o pilav pişene kadar amuda kalkıp bekleseniz bile tane tane olmaz ?? o yüzden buna özen gosteriyoruz ? bir tencereye yeterince tereyağ ve iki kaşık sıvı yağ koyuyoruz ( SIVI YAĞI KOYMA SEBEBİMİZ ; tereyağ kızdığı zaman yanar ve yaptığımız pilâvda tane tane siyahlılar oluşur ? al işte ye o pilavı yiyebilirsen? ) yağımız iyice eriyip kızmaya başlayınca ocağın altını kısın,süzdüğünüz pirinci tencereye boşaltıp seri bir şekilde karıştırın, pirinçleri hafif kavurun, yarı yarıya et suyunu ve kaynar suyu karıştırın ( toplam pirinci ölçtüğünüz kase ile 3 kase su olmalı ve kesinlikle kaynar su olmalı ) arkadaşlar pirinçler kalite ve cinsine göre aldığı su miktarı değişir o yüzden bir kenarda mutlaka kaynar suyunuz olsun ?? tuzunu da atın ve kısık ateşte pişmesine azıcık kala altını kapatın.( lapa bir görüntüsü olmalı). Pilavı da patateslerin üzerine dökün ve üzerini bastırarak düzeltin ( bastırarak dediysek canına okumayın ?? ) pirinciniz çok kuruysa göz kararı sıcak su ekleyin ( ya az su ister ya da hiç su istememeli ) orta ateşte 8 - 10 dk kadar pişirilir. Kapağı açılmadan yarım saat, 40 dk kadar dinlendirilir ?? servis tabağına ters çevirin tencerenin tersine iki üç tokat atın ?? ki dibine yapışan varsa onlarda dökülsün ? şimdi ? şiiiii ✋ yavaşşşş✋ yavaşşş tencereyi kaldırın ? aaaaa işte bu da sizin eseriniz oldu ?? önce biraz seyredin gözünüz bi doysun ?? sonra hunharca yemeye başlayabilirsiniz ?? Ben yoruldum ? Hadi bakalım kolay gelsin ✋???

Bu konuyu yanıtla

Bu site kişisel bilgisayarlar, kişiselleştirilmiş servis ayarları, analitik ve istatistiksel amaçlar ile içerik ve reklam sunumunun kişiselleştirilmesi arasında ayrım yapmak amacıyla çerezler ve benzeri ağ teknolojileri kullanmaktadır. Bu site üçüncü parti çerezleri de içerebilir. Siteyi kullanmaya devam ederseniz mevcut ayarların geçerli olacağını varsayıyoruz ancak bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için: Privacy and Cookie Policy