Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)
Hamuru için:
1kilo Un (5su bardagi) 1 paket instant maya (veya aktif kuru maya ) tuz 2Su bardagi Su(400ml su)ilık Su
İç malzemeler:
1 kilo kıyma 3adet soğan 3-4 diş sarımsak 1/2 (yarım) demet maydanoz 4adet domates 2 adet kirmizi biber 2 adet yesil biber 2yemek kaşığı biber salçası 2yemek kasigi pulbiber 2yemek kasigi kırmızı toz biber 1yemek kasigi karabiber 2yemek kasigi tuz 5-6 yemek kasigi siviyag 5-6yemek tereyagi eritilmis
(baharat ölçülerini damak zevkinize göre azaltıp-çoğaltabilirsiniz)
Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)
Yapilisi:
Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. suyu yavas yavas illave ediyoruz.Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz.Hepsini harmanlıyoruz. Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (10-15 dk) Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (30-45 dk) Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölüyoruz. Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz ( Yırtılmayacak şekilde, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü pişerken hafif kabarıyorlar) Açtığımız hamurun içine, harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. (Kıymayı yayarken hamurda hafif boş alanlar kalabilir, kıymayı çok sıkıştırmayın.Silex de altı kızarana kadar pisirelim,salata ile sıcak servis yapalım.., Afiyet Olsun... Not:1 kilo undan 15 tane cıkıyo bilginize